Καμπάνια αθείας.

Πήγαινε κάτω

Καμπάνια αθείας.

Δημοσίευση  Άρχων18 Την / Το 5/5/2009, 16:04

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Μια διαφημιστική καμπάνια που όχι μόνο χρηματοδοτείται με εισφορές εθελοντών, αλλά που η εισφορά των εθελοντών ξεπέρασε κατά εννέα φορές το απαιτούμενο ποσό και η οποία στηρίζεται από την Βρετανική Ανθρωπιστική Ένωση και προσωπικότητες όπως η συγγραφέας τηλεοπτικών κωμωδιών Αρίαν Σερίν. "Να αντισταθούμε στη θρησκευτική προπαγάνδα, που απειλεί τους μη Χριστιανούς με την κόλαση και την αιώνια καταδίκη και να υλοποιήσουμε πραγματικά το ιδεώδες της ελευθερίας του λόγου σε μια δημοκρατική κοινωνία" διατείνονται οι εμπνευστές.
"Η αυταπάτη του Θεού"
Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του συγγραφέα-εξελικτικού βιολόγου, Ρίτσαρντ Ντόκινς, νούμερο ένα υποστηρικτή της καμπάνιας. Το βιβλίο που θεωρείται μπεστ σέλερ και έχει μεταφραστεί ήδη σε πολλές γλώσσες -μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά- αποτελεί μια μαχητική κριτική της θρησκείας από την σκοπιά της επιστήμης. Ο Ντόκινς, ο πλέον διάσημος υποστηρικτής του νέο-δαρβινισμού σήμερα στον κόσμο είναι αποφασισμένος, στο πλαίσιο της κόντρας επιστήμης-θρησκείας, να τοποθετήσει ψηλά στη διεθνή ατζέντα του δημόσιου διαλόγου το ζήτημα του Θεού και της αθείας. Μάλιστα οι Βρετανοί φαίνεται πως έχουν εμπνεύσει και τους Αμερικάνους, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους αντίσοιχη καμπάνια, με διακόσια τριάντα λεωφορεία στην Ουάσιγκτον να κυκλοφορούν, έχοντας επάνω τους γραμμένο το σλόγκαν "Γιατί να πιστεύετε στο Θεό; Απλώς να είστε καλοί για χάρη της καλοσύνης".
The other side
Ο Κλίφορντ Λόνγκλεϊ, διακεκριμένος σχολιαστής των θρησκευτικών ζητημάτων στη Βρετανία, υπέβαλε στην αρμόδια βρετανική αρχή για τη διαφημιστική δεοντολογία και τις αναγκαίες προδιαγραφές του περιεχομένου των διαφημιστικών μηνυμάτων, επίσημο γραπτό αίτημα κατά της αθεϊστικής καμπάνιας ζητώντας την απόσυρσή της. Το επιχείρημα που επιστρατέυει είναι πως η επιστήμη υποστηρίζει πως "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει Θεός" και όχι το αντίθετο, όπως υποστηρίζουν ο Ντόκινς και η "παρέα" του. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με έναν αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων, οι νόμοι και οι σταθερές της φύσης είναι τόσο καλά ρυθμισμένες και υπάρχουν τόσες "συμπτώσεις" που ευνονούν τη δυνατότητα ανάπτυξηςτης ζωής, ώστε το σύμπαν δεν μπορεί παρά να έχει δημιουργηθεί μέσω σκόπιμου σχεδιασμού από κάποια νοημοσύνη. Πρόκειται για τη λεγόμενη "Ανθρώπινη Αρχή" στο χώρο της επιστήμης, που υποστηρίζει ότι το σύμπαν δε δημιουργήθηκε τυχαία, αλλά υπάρχει τελικά σκόπιμα και για χάρη ειδικά του ανθρώπου.

Τα "λεωφορεία της αθείας". Κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου με γραμμένα συνθήματα. "Πιθανώς δεν υπάρχει Θεός. Σταματήστε να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας". Εκατόν σαράντα χιλιάδες λίρες, διακόσια λεωφορεία στο Λονδίνο και συνολικά εξακόσια σε ολόκληρη τη Βρετανία, διαφημιστικά πλακάτ στο μετρό και αφίσες στους δρόμους, με σκοπό την απενοχοποίηση των "άθεων" και την απαλλαγή του φόβου του Θεού, όπως ισχυρίζονται οι ερμηνευτές της καμπάνιας.


Άρχων18

Αριθμός μηνυμάτων : 7
Registration date : 03/05/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης