Φοβερό!

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 15/1/2010, 19:47

================================================1970-2009

11.700.000

Ένδεκα εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες ελληνόπουλα

κατακρεουργήθηκαν από τις εκτρώσεις!!!


================================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 18/1/2010, 01:57

================================================

Σιχάθηκα τέτοια ΄λευθερία. Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη την λευτερία οπού θα γευόμαστε,
θα περικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήση εις τους Τούρκους, άλλα τόσα χρόνια,
όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπή πατρίδα, τι θα ειπή θρησκεία, τι θα ειπή φιλοτιμία,
αρετή και τιμιότη. Αυτά λείπουν απ’ όλους εμάς.
Ο Θεός ας κάμη το έλεός του να μας γλυτώση από τον μεγάλον γκρεμνόν οπού τρέχομεν να τζακιστούμεν…
(Στρατηγός Μακρυγιάννης ).


================================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 26/1/2010, 18:49

================================================
Τα μπλόκα...

Αν οι στοιχειώδεις αρχές και προϋποθέσεις λειτουργίας της δημοκρατίας είναι ο πολυκομματισμός, ο σεβασμός της πλειοψηφίας, η συμμόρφωση με τους νόμους, η ελευθερία φρονημάτων και έκφρασης, ο σεβασμός του φυσικού δικαστή και της έννομης τάξης, αποδέχονται τα αριστερά κόμματα μειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου αυτές τις αρχές;

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σαφέστατα όχι. Το πολίτευμα στο οποίο πιστεύει και για το οποίο εργάζεται είναι (διακηρυγμένα) η δικτατορία του προλεταριάτου. Χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές ελευθερίες του κοινοβουλευτισμού για να προετοιμάζουν τον δικό τους στόχο. Χρηματοδοτούνται ως κόμμα και μισθοδοτούνται οι βουλευτές τους από το πολιτικό σύστημα που θέλουν να καταλύσουν. Εχουν όλες τις προνομίες που παρέχει η δημοκρατία (μερίδιο προβολής των ιδεών τους από την τηλεόραση, αξιοποίηση της κομματικής περιουσίας τους με τους όρους της ελεύθερης αγοράς), αλλά δηλώνουν απερίφραστα ότι τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή τους ακυρώνουν οι οπαδοί τους εκβιαστικά στους δρόμους.

Σέβεται ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και υπερασπίζει τους όρους της δημοκρατίας; Και βέβαια όχι, αφού δεν είναι παρά μια «λάιτ» εκδοχή των κουκουεδικών κουτοπόνηρων αντιφάσεων: Δεν παραιτούνται από τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, αλλά τις μεταφράζουν σε απαιτήσεις χλιδάτης καταναλωτικής ευχέρειας – είναι κομμουνιστές με όρους ελεύθερης αγοράς και Πνύκα τους το Κολωνάκι. Φυσικά και ασκούν «δημοκρατικότατη» ιδεολογική τρομοκρατία και απροσχημάτιστο καριερισμό στα πανεπιστήμια, στα μέσα δημοσιότητας, στους χώρους της εκπαίδευσης και της Τέχνης.

Τελικά αυτό τον λεβέντη Έλληνα, μέσα σε μια γενιά, τον μεταμόρφωσε η ψευδώνυμη Αριστερά της «προόδου» σε ευτελισμένον ζήτουλα που σέρνεται πίσω από μια ντουντούκα αναμηρυκάζοντας σαν διατεταγμένος λακές κονσερβοποιημένα συνθήματα.....

===============================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 28/1/2010, 20:40

================================================

================================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 21/2/2010, 17:57

================================================
Kυριακή της Ορθοδοξίας.

Τα 7 αναθέματα εναντίον των ειδωλολατρών :


Κείμενο

Επί τοίς φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενάργειαν της τρισυποστάτου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν. Κτιστή γάρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις. Μή ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος ανάθεμα τρίς.


Εξήγηση
Το κείμενο αυτό ξεκάθαρα αναφέρεται σε όσους πιστεύουν πώς οι ενέργειες και η δύναμη του Θεού καθώς και η ουσία του είναι κτιστά και ουσιαστικά μέρος του κόσμου και όχι η δημιουργική και τελική αιτία του η οποία βρίσκεται έξω απ' τον κόσμο. Εναντίον αυτών καταφέρεται το παραπάνω απόσπασμα. Και αντιπαραβάλλει την ειδωλολατρική και γενικά τη μη Χριστιανική μυθολογία και θεολογία για να καταστήσει την διαφορά ακόμη ευκρινέστερη.


Κείμενο

Τοίς τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταίς δόξαις αυτών ταίς ματαίαις επομένοις, και, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε ετέρους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα τρίς.

Εξήγηση
Αυτό πάλι είναι υπέρ των Χριστιανών. Γιατί φανερώνει ότι η Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην μελέτη των αρχαίων σοφών αλλά στο να πιστεύουμε ότι όλα όσα είπαν είναι αληθή και αλάνθαστα. Και καλώς κάνει την διευκρίνιση αυτή και το ίδιο πίστευαν και οι αρχαίοι.


Κείμενο

Τοίς μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, εφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρίς.

Εξήγηση
Μερικές παθολογικές Πλατωνικές ιδέες αναφέραμε ήδη. Εδώ παρουσιάζονται μερικές ακόμη. Όπως βλέπεις το κείμενο κάνει σαφή διάκριση και δεν κατηγορεί τον Πλάτωνα ούτε το σύνολο του έργου του αλλά διευκρινίζει ότι διαφωνεί με κάποιες από τις ιδέες του που είναι εσφαλμένες, όπως π.χ. «το αυθυπόστατό της ύλης».


Κείμενο

Τοίς δεχομένοις και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προΰπαρξίς εστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως η αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο και δια πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν ότι και η κόλασις ατελεύτητος και η βασιλεία αΐδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γενομένοις ανάθεμα τρίς.

Εξήγηση
Εδώ πάλι φαίνεται για άλλη μία φορά ότι η Εκκλησία με τα κείμενα αυτά δεν επιτίθεται εναντίων κανενός αλλά απλά οριοθετεί την πίστη της. Λέει λοιπόν ότι η Ελληνική διδασκαλία περί προΰπαρξης των ψυχών είναι εσφαλμένη, συνεχίζει όμως λέγοντας εξ ίσου εσφαλμένη είναι και η διδασκαλία περί καταργήσεως της κόλασης.

Ας προσέξουμε ότι η τελευταία αυτή διδασκαλία δεν είναι Αρχαιοελληνική, αφού οι Έλληνες δεν πίστευαν σε κόλαση. Άρα Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ τα οποία έχουν παρεξηγήσει και παραποιήσει την διδασκαλία της.

Επομένως καταλαβαίνουμε ότι δεν μεροληπτεί έναντι καμίας φυλής και παραδόσεως. Μένει όμως άγρυπνη και οποιαδήποτε πλαστογράφηση και διαστροφή του πιστεύω της την καταγγέλλει χωρίς να έχει πρόβλημα, από ποιόν χώρο προέρχεται η πλαστογράφηση αυτή.


Κείμενο
Τοίς ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρίς.

Εξήγηση
Τά των Ελλήνων δυσσεβή δόγματα.. Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι το νόημα της φράσεως αυτής. Δηλώνει ότι η Εκκλησία με την Άγια αντίληψη που έχει για τον Θεό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με χαμηλές περί θείου δοξασίες με τις οποίες είναι γεμάτες οι πολυθεϊστικές μυθολογίες μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι η Εκκλησία η πρώτη οπού εκφράζει τέτοιες θέσεις. Πολύ πριν απ' την ίδρυσή της ο ΠΛΑΤΩΝ έλεγξε κάθε πάτρια ιδέα περί θεού και έδειξε το άτοπο αυτής. Μάλιστα φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Όμηρο από την «Πολιτεία» του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοι μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφατικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C ). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα ειδωλολατρική θρησκεία και προσηλώθηκε στην δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν».

Ο Πλάτωνας όμως δεν ήταν ο μόνος. Ο ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ Ο ΚΟΛΟΦΩΝΙΟΣ τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Είς Θεός, εν τέ θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ' ανέθηκαν Όμηρος θ' Ησίοδος τε... όσσα παρ' ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τέ και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Άπ.,11 )! Τούς θεούς θεωρούσε εξ ολοκλήρου ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ. Υποστήριζε μάλιστα πώς όσοι πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν, ασεβούν το ίδιοι με όσους λένε πώς οι θεοί πεθαίνουν!

Τέλος ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Υποστήριζε πώς ο Όμηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες είχαν ολέθρια επίδραση στα ήθη των ανθρώπων. Ακόμη στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88 ) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κ.λπ. ).

Δεν συνεχίζω. Τα παραπάνω δείχνουν την ορθότητα της Εκκλησίας όταν μιλά για δυσσεβή δόγματα.


Κείμενο
Τοίς την μωράν των έξωθεν (στο σημείο αύτό οι Νεοειδωλολάτρες προσθέτουν: «= Ελλήνων» ) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμούσι, και τοίς καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοίς αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν, και κρίσιν, και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρίς.


Εξήγηση

Εδώ πάλι δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος Έλληνας αλλά προστίθεται εκ των υστέρων! Ας είμαστε σοβαροί. Στο κάτω κάτω το κείμενο αναφέρεται στην μετεμψύχωση και σε όσους αρνούνται την ανάσταση. Αν τώρα αυτοί είναι Έλληνες, Ινδοί, Χριστιανοί, Πολυθεϊστές και δεν ξέρω ‘γώ τι άλλο, δεν έχει σημασία.


Κείμενο
Τοίς λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρίς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Εφόσον το ανάθεμα σημαίνει αποκοπή και αποβολή από το σώμα της Εκκλησίας, η επιβολή του σαν ποινή έχει νόημα μόνο εφ' όσον εφαρμόζεται σε μέλη της Εκκλησίας. Δεν έχει νόημα να αναθεματιστεί κάποιος Μουσουλμάνος, Εβραίος ή Δωδεκαθεϊστής αφού δεν είναι μέλη της Εκκλησίας, από τι θα αποκοπούνε από κάτι από το οποίο δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένοι; Όχι φυσικά.

Επομένως με τα παραπάνω δείξαμε ότι το ανάθεμα αναφέρεται σε όσους είναι ήδη Χριστιανοί και νοθεύουν την πίστη τους με δοξασίες ξένες προς την πίστη τους όπως ειδωλολατρικές ή οι αιρετικές. ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Ένα τροπάριο
Ναούς ειδώλων (στο σημείο αυτό οι Νεοειδωλολάτρες προσθέτουν: «= ελληνικούς» ) καθείλετε αθλούντες, και εαυτούς της Τριάδος θείους ναούς εδομήσασθε, αθλοφόροι κυρίου αγγέλων συνόμιλοι.
Για άλλη μία φορά ο όρος «Ελληνικός» προστίθεται από έξω. Όπως είναι εμφανές όμως, στόχος του υμνογράφου δεν είναι να δείξει την αντίθεση με τον Ελληνισμό (αν υπήρχε αυτή ) αλλά με τα είδωλα. Μπορούσε κάλλιστα να πει «Ναούς Ελλήνων..» Και οι δυό λέξεις έχουν ίδιο αριθμό συλλαβών και τονίζονται στην παραλήγουσα. Έτσι δεν θα χαλούσε το μέτρο ούτε το μουσικό μέλος. Γιατί λοιπόν λέει ειδώλων και όχι Ελλήνων, αν αυτό υπονοούσε;

Ένας μακαρισμός
Οι καλάμω του Σταυρού, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγαγόντες Απόστολοι, την των Ελλήνων πλάνην απεμειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε.
Ποιά είναι αυτή η πλάνη των Ελλήνων; Μπορεί να είναι η διάθεσή τους και η δίψα τους για την αλήθεια; Όχι, γιατί και οι Πατέρες μελέτησαν και έγιναν κοινωνοί αυτής της αναζήτησης. Μήπως είναι οι επιστήμες τους; Μάλλον όχι γιατί όπως είπα και πριν οι Βυζαντινοί, θεματοφύλακες της επιστήμης αυτής ήταν. Άλλωστε σε αυτούς χρωστάμε την διάσωση των αρχαίων χειρογράφων και με τον τρόπο αυτό την ιστορική μας συνείδηση. Αν δεν υπήρχαν οι Βυζαντινοί αντιγραφείς, σήμερα το όνομα του Πλάτωνα και του Σωκράτη, του Περικλή και του Θουκυδίδη αν δεν είχε εξαφανιστεί θα σωζόταν μέσα σε μυθολογική ομίχλη. Επομένως το απόσπασμα αναφέρεται στην περί θεού αντίληψη των αρχαίων η οποία ήταν όντως πλανεμένη.

================================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 28/2/2010, 17:01

--- On Fri, 2/26/10, Date: Friday, February 26, 2010, 9:09 AM


ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ: ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ «ΝΙΚΗΣΟΥΝ»
ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! ΚΑΠΟΤΕ ΗΣΑΝ ΣΤΟ 28%, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 44% !!!!
(Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ «ΨΗΦΙΖΟΥΝ» ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ! )ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ Η/Υ Ή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ;;;ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΙΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ !

ΑΣ ΑΝΕΒΑΣΩΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΤΟ ΣΤΟ 85% !!! ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΩΜΕ ΤΟΝ «ΒΗΧΑ» (ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΕΡΑ») !


ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ !


ΕΝΑ «ΚΛΙΚ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ =ΕΝΑ «ΦΤΥΣΙΜΟ» ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΣ
(ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΥΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟ FOCUS. «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΟΥΣ ! )Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση»
για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.
Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 7/3/2010, 14:17

Oι Ελβετοί κάνουν δημοψήφισμα σε πρόταση να δοθεί συνταγματικό δικαίωμα αντιπροσώπευσης των ζώων στο δικαστήριο.

Ο αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα των ζώων Antoine Goetschel λέγει
το να ομιλεί γι' αυτά που δεν μπορούν να ομιλήσουν είναι δικαιοσύνη.


Ερωτώ : ποιός τελικά θα ομιλήσει για τα 300-350 χιλιάδες ελληνόπαιδα
που κατακρεουργούνται ετησίως με τις εκτρώσεις;;;

Από το 1970 έως το τέλος του 2009 : 14 εκατομμύρια, 800 χιλιάδες
ελληνόπαιδα κατακρεουργήθηκαν!!!

έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών εκ των κατοικούντων επί της ελληνίδος γης;

Ο νοών νοείτω, γιατί πάμε σαν χώρα από το κακό στο χειρότερο...
Switzerland referendum on providing lawyers for animals
By Imogen Foulkes
BBC NewsOpponents say Switzerland has enough animal protection laws
A nationwide referendum is taking place in Switzerland on a proposal to give animals the constitutional right to be represented in court.

Animal rights groups say appointing state-funded animal lawyers would ensure animal welfare laws are upheld, and help prevent cases of cruelty.

Opponents say Switzerland does not need more legislation regarding animal protection.

The Swiss government has recommended that voters reject the idea.

There is already one animal lawyer in Switzerland.

Zurich has made legal representation for animals in cruelty cases compulsory since 1992.

The current incumbent is Antoine Goetschel. He has gone to court on behalf dogs, cats, cows, sheep, and even a fish.

Animal 'minority'

He believes speaking up for those who cannot speak for themselves is the essence of justice.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8554012.stm

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 10/3/2010, 02:22

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Σε συνέχεια του από 24 Φεβρουαρίου ε.ε. ανακοινωθέντος μας σχετικά με την εφιαλτική, εμετική και εν ταυτώ χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωσιν του Βρετανού ομοφυλόφιλου πόπ συνθέτη και μουσικού Elton John, γνωστοποιούμεν τις περαιτέρω ενέργειές μας με σκοπό να συνηγορήσουν και άλλοι υπέρ αυτών αποστέλλοντες αναλόγου περιεχομένου επιστολές στα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα.Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


--------------------------------------------------------------------------------

Αριθμ. Πρωτ. 267

Εν Πειραιεί τη 23ῃ Φεβρουαρίου 2010ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρός τήν Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας καί της Β. Ιρλανδίας ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Buchingham Palace Εις ΛΟΝΔΙΝΟΝ

Μεγαλειοτάτη,

Είμαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού στην Ελλάδα στο επίνειον της Πρωτευούσης της Χώρας, τον ασφαλώς γνωστό και σε εσάς Πειραιά. Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου να απευθυνθώ προς την Μεγαλειότητά Σας με τη διπλή ιδιότητά Σας του Ανωτάτου Αρχοντος της Μ. Βρετανίας και της Αρχηγού δύο Χριστιανικών ομολογιών. Θα έχετε ασφαλώς λάβει γνώση για τις απαράδεκτες και ανιστόρητες ιταμές παράλογες και αποκρουστικές δηλώσεις του πολύ γνωστού υπηκόου Σας συνθέτη και Μουσικού Elton John τον οποίο έχετε τιμήσει με τίτλο ευγενείας. Με τις δηλώσεις του ο συγκεκριμένος απεπειράθηκε να προσβάλει το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιου του Θεού προσδίδοντας σε αυτό τη δική του ψυχοπαθολογική εκτροπή και διαστροφή. Πιστεύω λοιπόν ότι κατόπιν αυτής της αισχρής καί προκλητικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου που ουσιαστικά προσβάλλει το Βρετανικό έθνος και την εξαίρετη, ευγενή και σοφή προσωπικότητά Σας που τον τίμησε και αμαυρώνει την διαχρονική προσφορά του Βρετανικού έθνους στην παγκόσμια, τέχνη και σκέψη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα αναμένει από την εξαίρετη και ευαίσθητη Μεγαλειότητά Σας τουλάχιστον να εκφράσει την σαφή αποδοκιμασία της ενεργούσα το αυτονόητο δηλ. να τον αποστερήση από τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που αναξίως πλέον φέρει εφ’ όσον με τέτοια αμετροέπεια προσέβαλε με την ανθρώπινη αντίληψη το υπέρτατο πρόσωπο λατρείας όλου του Χριστιανικού κόσμου.

Εκφράζω ευχαριστίες για την ενασχόλησή Σας με την επιστολή μου καί διατελώ με ευχές,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ o Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 13/3/2010, 00:08

«ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ»

ΔΕΝ είναι καθόλου ευχάριστος η εξέλιξις των γεγονότων περί του ελληνικού πληθυσμού, ο οποίος, δυστυχώς
αλλοιώνεται, καθώς το διαπιστώνει και ο έντιμος τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Κόκκινος εις άρθρον του
εις την «Εστίαν» της 19/2/2010. Μεταξύ των άλλων σημειώνει και αυτά:

«Το κυβερνών κόμμα βαρύνεται με το εθνικό έγκλημα
της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων και μάλιστα με δαπάνες του κράτους, δια του Ν. 1609 του 1986. Αντί δε να αντιμετωπίσει
το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, με κατάλληλα μέτρα για την αύξηση των γεννήσεων, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα
την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και λαθρομετανάστες αγνώστου συνολικού αριθμού... Στην Ήπειρο και
τη Θράκη είναι δυνατόν να σχηματισθεί επικίνδυνη μουσουλμανική μειονότητα, με τάση να γίνει πλειονότητα με όλες τις
ευνόητες συνέπειες.Άλλωστε ο Οζάλ μας έχει προειδοποιήσει, προφητεύσας πως η κατάληψη της Ελλάδος είναι ζήτημα χρόνου,
με την υπογεννητικότητά της... Πολλοί Έλληνες αγνοούν τις επιπτώσεις και τον κίνδυνον αφελληνισμού της Χώρας δια της
αποσυνδέσεως του συνδετικού κρίκου του γένους των ελλήνων, που είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία... Το κυβερνών
κίνημα, έστω και την υστάτη ώρα, ας αναλογισθεί τις ιστορικές ευθύνες του».
Είναι όντως τραγικόν, να ευρισκώμεθα προ της απειλής αλλοιώσεως και μειώσεως του ελληνικού πληθυσμού,
και οι υπεύθυνοι του έθνους να νομιμοποιούν και να πληρώνουν δια 300 χιλιάδες περίπου, εκτρώσεις, τον χρόνον.
Αυτοκτονούμεν

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 17/3/2010, 17:02

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

που δόθηκαν πρόσφατα στο φως τής δημοσιότητος, αυξήθηκε πολύ η εγκληματικότητα στη χώρα μας. Έτσι κάθε μέρα του 2009 συνέβαιναν 13 ληστείες και 210 κλοπές και διαρρήξεις. Συγκεκριμένα κατά το έτος 2009 συνέβησαν 143 ανθρωποκτονίες, 214 βιασμοί, 4.708 ληστείες, 72.658 κλοπές και διαρρήξεις, 26.711 κλοπές οχημάτων, 1.361 απάτες, 159 εκβιασμοί, 647 σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις, 7.618 πλαστογραφίες, 3.502 παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, 150 παραβάσεις λαθρεμπορίου, 1.253 επαιτείες, 365 ληστείες τραπεζών, 715 ζωοκλοπές, 72 αρχαιοκαπηλείες, 1.079 παραβάσεις νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιoκτησίας» («Ελευθεροτυπία» 1-2-2010). Αν σ' αυτά προστεθούν και όσα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, καθώς και οι περιπτώσεις των ναρκωτικών, για τις οποίες δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο στο δημοσίευμα, καταλαβαίνουμε που περίπου βρισκόμαστε. Θλιβερότατη πραγματικά η εικόνα που παρουσιάζει η Πατρίδα μας. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο οι ξένοι που γέμισαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, οι κύριοι υπαίτιοι της τραγικής αυτής καταστάσεως που δημιουργεί αίσθημα ντροπής και ένα κλίμα ανασφάλειας σε όλους τους λογικά σκεπτόμενους. Η κύρια αιτία βρίσκεται στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται να αποκοπεί η Πατρίδα μας, το Γένος μας, από τις ελληνορθόδοξες ρίζες του, ελληνική παιδεία και Ορθόδοξη πίστη. Όταν υποτιμάται στα σχολεία μας η θρησκευτική αγωγή, όταν περιθωριοποιείται η Εκκλησία και γίνονται αντικείμενο ειρωνικών σχολίων τα Κατηχητικά Σχολεία, όταν προβάλλεται από τα ΜΜΕ διαρκώς η δήθεν εύκολη ζωή της αμαρτίας και παρουσιάζονται ως ανάξια λόγου και απηρχαιωμένα τα διδάγµατα του Ευαγγελίου, τι περιμένουμε; Θα βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο. Τα πράγματα, οι άριθμοί μας φωνάζουν ότι πρέπει να ξυπνήσουμε, να συνέλθουμε, να μετανοήσουμε, να πάρουμε τα μέτρα μας, να επιστρέψουμε στην άγία Πίστη μας πριν είναι πολύ - πολύ αργά. Το καθήκον των γονέων για τη θρησκευτική αγωγή των παιδιών τους στα Κατηχητικά Σχολεία προβάλλει πολύ πιο έντονο και επείγον από άλλοτε. «Πρόσχωμεν»!

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 31/3/2010, 01:46

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ


Με ειδική Κυβερνητική πτήση θα μεταφερθεί το Μ. Σάββατο το Άγιο Φως στην Αθήνα

Με ειδική Κυβερνητική πτήση, υπό στοιχεία ΗAF 209 θα μεταφερθεί το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα από τα Ιεροσόλυμα - μέσω Τελ Αβίβ - στην Αθήνα το Άγιο Φως.

Κατά την άφιξη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα αποδοθούν τιμές αρχηγού Κράτους.

Το αεροσκάφος προβλέπεται να προσγειωθεί περίπου στις 18:30 και θα σταθμεύσει στη θέση V.I.P. Β 17. Θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται όσοι το επιθυμούν.

Η συγκέντρωση των πιστών θα γίνει έξω από την Πύλη 9 και λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού περάσουν από το σχετικό έλεγχο ασφαλείας, θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR , καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό ή νησί της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

Ρομφαία

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 10/4/2010, 02:25

Υπάρχουν ανάξιοι κληρικοί, που μετέτρεψαν τη χάρη του Θεού σε ασέλγεια! Οι ανάξιοι αυτοί κληρικοί είναι λίγοι.
Επειδή όμως οι ασελγείς πράξεις τους σκανδαλίζουν και εντυπωσιάζουν την κοινή γνώμη, δημιουργείται η εντύπωση,
ότι όλοι οι παπάδες είναι σαν αυτούς, με αποτέλεσμα να προσβάλλεται και να θίγεται ο κλήρος.
Ανάξιοι και επίορκοι υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Δεν σημαίνει λοιπόν τίποτε, αν ορισμένοι γιατροί παίρνουν φακελάκια.
Αν μερικοί δημοσιογράφοι χρηματίζονται. Αν μερικοί πολιτικοί – λαμόγια κλέβουν τα λεφτά του λαού. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 7.000 κληρικοί, μορφωμένοι ή όχι, έγγαμοι ή άγαμοι,
που εκπληρώνουν με συνέπεια τα καθήκοντά τους και προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο.
Φλογεροί ιεροκήρυκες, πολύτεκνοι οικογενειάρχες, λαμπροί επιστήμονες,
απλοί παπάδες που το πρωί οργώνουν τα χωράφια και το βράδυ χτυπάνε την καμπάνα του Εσπερινού,
ιεραπόστολοι που μεταφέρουν το μήνυμα του Χριστού στην Αφρική και σε άλλες χώρες του τρίτου κόσμου,
ιερωμένοι που υπηρετούν ασθενείς και φυλακισμένους σε νοσοκομεία και φυλακές
και άλλοι που μονάζουν σε μοναστήρια και διάγουν πνευματική ζωή γενόμενοι καταφύγιο ψυχών.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 11/4/2010, 22:32

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ως Πανέλληνες, το ηρωικό Μεσολόγγι.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία των γενναίων εκείνων αγωνιστών.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον πεινασμένο ατρόμητο πολεμιστή της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Κι αν κάποιοι προσπαθούν να διαγράψουν την ιστορική αλήθεια και να σβήσουν από τις σελίδες της ιστορίας
πρόσωπα και γεγονότα, θυσίες και ιδέες, η ψυχή του Έλληνα δεν αποκηρύσσει και δεν διαγράφει.
Ο ουρανός βροντοφωνεί.

Η πίστη στο Θεό και στην ελευθερία της πατρίδος λάμπει ως αστέρας
ύψιστων ιδανικών στο πνευματικό στερέωμα και εμπνέει και καθοδηγεί.
Πίστη και ελευθερία γίνονται ένα στο πνεύμα των Ελλήνων του Εικοσιένα.
Τη μεγάλη αυγή της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου οι ελεύθεροι πολιορκημένοι
δεν νομίζουν ότι ο θάνατος που τους περιμένει είναι το τέλος της ζωής τους,
αλλά πιστεύουν ότι βρίσκονται στο κατώφλι της αιωνιότητος.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 14/4/2010, 11:07

===============================================
Ιερά Μονή ζωγράφου Αγίου Όρους, Επιστολή - υπογραφή της "Ομολογίας Πίστεως"

Ιερά Μονή Ζωγράφου
Άγιον Όρος
Άθω


Προς την Σύναξιν Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών
Εις Θεσσαλονίκην
Εν τη Ιερά Μονή Ζωγράφου τη 30.03.2010

Σεβαστοί και αγαπητοί εν Χριστώ πατέρες και αδελφοί,

Δια του παρόντος ιεροσφραγίστου και ενυπογράφου Μοναστηριακού ημών γράμματος εκρφάζομεν θερμάς ευχαριστίας δια την αποσταλείσαν εις την καθ' ημάς Ιεράν Μονήν «Ομολογίαν Πίστεως κατά του Οικουμενσιμού».

Δηλούμεν δε ότι η αδελφότητα της ημετέρας Μονής εξ ίσου συμμετάσχει εις την δικαιολογημένην ανησυχίαν Υμών δια την συστηματικήν καλλιέργιαν και διάδοσιν του Οικουμενισμού. Όθεν διατελούντες μετά πολλής της εν Κυρίω φιλαδελφίας και αγάπης, προσυπογράφομεν μετ' αισθημάτων ευθύνης την εν λόγω Ομολογία

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωγράφου
Αρχίμ. Αμβρόσιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί


Eσύ υπόγραψες την ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού;


================================================

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 16/4/2010, 01:24Τριακόσιοι στρατιωτικοί ιερείς.

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, ο οποίος έζησε όλη την τραγικότητα του αθεϊσμού, δεν δέχεται σε καμμιά περίπτωσι να ηγήται ενὀς αθέου κράτους. Γιαυτό διατηρεί άριστες σχέσεις με την
Ρωσική Εκκλησία, συμπορεύεται μαζί της, την στηρίζει και της παρέχει όλες τις δυνατότητες να επικοινωνή με τον λαό και να στηρίζη τον χιλιοπροδομένο και πολυβασανισμένο ρωσικό λαό. Εσχάτως, εκπαιδεύει 300 ρώσους ιερείς μορφωμένους, προκειμένου να καλύψη τις θρησκευτικές ανάγκες του ρωσικού στρατεύματος.
Όντως η είδησις είναι συγκλονιστική για μια χώρα που έζησε τον αθεϊσμό, με όλες τις θλιβερές του
συνέπειες, τώρα να έχη έμπειρα στελέχη, κληρικούς της Εκκλησίας, να διδάσκουν, να κατηχούν και να ποδηγετούν τον ένδοξο ρωσικό στρατό.
Ποίος δεν θαυμάζει, δεν χαίρει και δεν δοξάζει τον Θεόν δια τα μεγάλα θαύματα, τα οποία γίνονται
εις την άλλοτε αθεϊστικήν Ρωσίαν;

«Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών»;

Παρήλθεν ο καιρός των νέων Νερώνων και Δεκίων και Διοκλητιανών. Που είναι ο Λένιν, ο Στάλιν,
ο Κρούτσεφ; «Παρεδόθησαν εις λήθην, ενώ η Εκκλησία του Χριστού υπέρ τον ήλιον λάμπει»,
καθώς λέγει ο ιερός Χρυσόστομος.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 22/4/2010, 10:21

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.
ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.
ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ.


silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 23/4/2010, 13:09

Από τον "Ορθόδοξο Τύπο" :

ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ απετύπωσεν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης εις ομιλίαν του, την βλάσφημον στάσιν πολλών
Ελλήνων απέναντι του Τιμίου Σταυρού. Μεταξύ των άλλων ετόνισε:
«Δυστυχώς τον τελευταίον καιρό έχει αρχίσει μία απαράδεκτη προσπάθεια βλασφημίας και απορρίψεως του Τιμίου Σταυρού Του.
Όχι μόνον δεν σέβονται πλέον και πολλοί Έλληνες τον Τίμιο Σταυρό, αλλά μερικοί μεθοδεύουν να διώξουν το Σταυρό από τις
αίθουσες τωνΔικαστηρίων, από τις αίθουσες των σχολείων, να διώξουν τον Σταυρό από τα εθνόσημα της Αστυνομίας…
Όπως πάμε θα καταντήσουμε ένα έθνος ασεβές. Παρακολουθείτε τον τελευταίο καιρό πόση συζήτηση γίνεται, για τα θρησκευτικά
σύμβολα. Έχουν ξεσηκωθεί οι εκκλησιομάχοι όλοι, στους οποίους όμως εμείς δίνουμε δύναμη, διότι κάποτε, τους ανεβάζουμε και
στην εξουσία με την ψήφο μας.Όλοι, λοιπόν, αυτοί οι εκκλησιομάχοι τώρα, μεθοδεύουν και προγραμματίζουν με υπουργικές, με
εκπαιδευτικές αποφάσεις, να φύγουν τα θρησκευτικά σύμβολα, ακόμη και ο Τίμιος Σταυρός. Και όλα αυτά, όχι μόνο ξένα είναι προς
την Όρθοδοξία μας, αλλά και προς το Γένος μας».
Οι εκκλησιομάχοι εφρύαξαν κυριολεκτικώς. Επαληθεύει ο προφητικός Δαβιδικός λόγος:
«Ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά»;Ο Σταυρός όμως όσο και αν τον πολεμούν και τον υβρίζουν, όπως οι σταυρωτές
του Κυρίου, θα παραμένη το «θαύμα θαυμάτων», κατά τονΆγιον Κύριλλον Ιεροσολύμων, και «δαιμόνων το τραύμα».


http://www.orthodoxostypos.gr/

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 26/4/2010, 10:16

Τότε και τώρα.....


Λοιπόν:
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην.. κατανομή αυτού του δανείου:


- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!! ). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.


Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (! ) μεσαζόντων 15.487 λίρες.Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι; ).


Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:

- Για μισθοδοσία φιλέλληνα( Κόχραν 37.000 λίρες )
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!! ) 47.000 λίρες

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας. ) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».
.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 3/5/2010, 02:43

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΑΠΟ ΤΟ έντυπον «Χριστιανική βιβλιογραφία» αρ. φ. 46 πληροφορούμεθα:

«Ο Καρδινάλιος Μiloslav Vik, που έχει υπηρετήσει ως Αρχιεπίσκοπος της Πράγας από το 1991, προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι,
« εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει τη σχέση της με τις δικές της ρίζες, θα ισλαμοποιηθεί. Η Ευρώπη έχει αρνηθεί τις χριστιανικές ρίζες της,
από τις οποίες αναπτύχθηκε και οι οποίες θα μπορούσαν να της δώσουν τη δύναμη να προστατευθεί από τον κίνδυνο να κατακτηθεί
τελικά από τους μουσουλμάνους —κάτι το οποίο στην ουσία συμβαίνει σταδιακά”, είπε.
Οι Μουσουλμάνοι εύκολα γεμίζουν τον κενό χώρο, που δημιουργείται καθώς οι ευρωπαίοι συστηματικά αδειάζουν από τη ζωή
τους κάθε τι χριστιανικό... Σήμερα, που η μάχη διεξάγεται με πνευματικά όπλα, η Ευρώπη δείχνει να υστερεί την ίδια ώρα,
που οι Μουσουλμάνοι είναι πάνοπλοι, έτσι η πτώση της Ευρώπης έχει αρχίσει να διαγράφεται. Ούτε η ελεύθερη αγορά ούτε η
ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν είναι αρκετά ισχυρές, για να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας. Ακόμη και η δημοκρατία μόνη
της δεν ἀποτελεί πανάκεια, αν δεν είναι ενσωματωμένη στο Θεό».
Και όλα τα προβλεπόμενα δεινά είναι αποτελέσματα της αποστασίας της Ευρώπης από τον Θεόν και τον Σωτήρα Χριστόν.
Όπως τότε, μήπως και τώρα ηχήση η φωνή του Κυρίου «Ιδού, αφίεται ο οίκος υμών έρημος»

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 9/5/2010, 14:48

Nομίζω το κείμενο της Ελληνοκαναδικής Αδελφότητας θέλει προσοχή :Αδελφοί, την 31ην Οκτωβρίου αρκετά παιδιά μας θα λάβουν μέρος στην ειδωλολατρική εορτή του Halloween.
Το Halloween είναι μια δεισιδαιμονία που ανεπτύχθη στην Ευρώπη από τους Κέλτες πριν τη γέννηση του Χριστού μας.
Η θρησκεία τους ήτο η λατρεία του Σατανά.
Οι Σατανικές αυτές εορτές καταργήθηκαν στην Ευρώπη με την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Δυστυχώς εν όψει της ελεύσεως του Αντιχρίστου, η Σατανική αυτή λατρεία γίνεται και πάλι σε μερικές πόλεις της Β. Αμερικής.
Οχι, λοιπόν συμμετοχή των παιδιών μας στο Halloween.
Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας κοντά στην Εκκλησία μας, κοντά στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις.
Η «Ορθόδοξη Φωνή» ξεκινώντας από την διαπίστωση γενικής αποδοχής ότι η Ελληνορθοδοξία μας,
συνιστά κύριο χαρακτηριστικό ιδίωμά μας, βλέπουμε με ανησυχία την ανάμειξή μας στα τοπικά ήθη και έθιμα
(γιορτή της μητέρας των Προτεσταντών τον Μαϊο και όχι Ορθοδόξως τον Φεβρουάριο, γιορτή του πατέρα, του παππού της γιαγιάς, του……),
με συνέπεια την σταδιακή αλλοίωσή μας.
Καιρός λοιπόν να υπερβούμε τις αδυναμίες, τις ιδιοτέλειες και αδιαφορίες μας.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ»
ΜΟΝΤΡΕΑΛ-ΚΑΝΑΔΑ

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 13/5/2010, 19:59

Εδώ αι αξίαι περιφρονούνται και χλευάζονται

Ο σύγχρονος ψευδοπροοδευτισμός με τα καταλυτικά συνθήματά του κάνει το παν για να κλονίση
τα θεμέλια του ιερού θεσμού του γάμου και της οικογενείας. Δεν θέλουν να αντιληφθούν μερικοὶ πως
η κρίση του θεσμού της οικογενείας, που επιδιώκουν, έχει ως αποτέλεσμα πλήθος κοινωνικά δεινά,
από την άνοδο της εγκληματικότητος μέχρι την αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και των αυτοκτονιών.
Γι’ αυτό —και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό— οι πολιτικοί, όταν στη Μ. Βρετανία προτάθηκε ο
εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας περί διαζυγίου, άρχισαν να προβάλουν τη διάλυση της οικογενείας
ως μείζονα κοινωνική απειλή. Και αυτά στη Μ. Βρετανία. Εδώ μόλις προτάθηκε το αίτημα για τη
δημιουργία υπουργείου Οικογενείας, αντιμετωπίστηκε από δημοσιογράφο της “Καθημερινής” με τρόπο
ειρωνικό. Αγνοούσε προφανώς πως το υπουργείο Οικογενείας δεν είναι εφεύρημα ενός πολιτικού.
Υπάρχει και λειτουργεί σε πολλές χώρες, που θεωρούν την οικογένεια ως θεσμό απαραίτητο για την
Ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας. Στον Καναδά, όπως και στη Γερμανία, το υπουργείο αυτό φροντίζει
για την ανάπτυξη των παιδιών και πολλά άλλα αξιόλογα προγράμματα..
Εις την χώραν μας αι μεγάλαι αξίαι της ζωής περιφρονούνται και χλευάζονται. Οι μισοί γάμοι
διαλύονται, οι προοδευτικοί δεν έχουν συζύγους, αλλά φίλους ή συντρόφους, ο πατριωτισμός
θεωρείται οπισθοδρόμησις, η δε θρησκεία όπιον του λαού, κατά τον μέγα Μάρξ!
Εδώ επιπλέουν οι κουλτουριάρηδες.!

Πηγή: Ο.Τ.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 16/5/2010, 05:00

Αυτό το είδος των υπανθρώπων, που για να θριαμβεύσει η δική τους αλάθητη εκδοχή ποιο το «σωστό» και ποιο το «δίκιο» απανθρακώνουν σήμερα ζωντανούς ανθρώπους και κατακαίνε βιβλία, το γέννησε στην Ελλάδα η τριαντάχρονη (μεταπολιτευτική) καπηλεία της Αριστεράς. Εσπειραν διαστροφή, τυφλή ιδιοτέλεια, καιροσκοπισμό. Και θερίζουμε σήμερα έγκλημα, φρίκη, τρόμο, ανομία.

Αριστερά σημαίνει: κοινωνιοκεντρική πολιτική, επομένως ανιδιοτέλεια, αντίσταση στα συντεχνιακά συμφέροντα, πάλη για την προτεραιότητα της ανθρωπιάς και των σχέσεων. Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η «Αριστερά» αναδείχθηκε σε εκτροφείο συνδικαλισμένων τυράννων του κοινωνικού σώματος, ψυχανώμαλων βανδάλων, μονοδιάστατης υστερίας συμφεροντολόγων.

Τριάντα χρόνια τώρα προβάλλουν αυτή την κιβδηλεία και τον συνακόλουθο καριερισμό σαν τη μόνη «προοδευτική» πρόταση για την πολιτική και την κοινωνία. Με καλοστημένη ιδεολογική τρομοκρατία, σε απόλυτο κενό αντιπροτάσεων, πέτυχαν να τους παραδοθεί από όλες τις κυβερνήσεις (κάθε κομματικής ταμπέλας), μετά τη δικτατορία, η διαχείριση των μέτρων και κριτηρίων ποιότητας της ζωής του τόπου, δηλαδή η εξουσία στην εκπαίδευση: στο σχολειό και στο πανεπιστήμιο. Οι σημερινοί κουκουλοφόροι με τις πρακτικές των Ναζί, ποιο δημοτικό σχολειό τέλειωσαν, ποιο γυμνάσιο, ποιο ανύπαρκτο λύκειο; Δημοτικό, όπου δάσκαλοι οδηγούσαν συντεταγμένους τους πιτσιρικάδες έξω από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς να τσιρίξουν συντονισμένα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», πετώντας πέτρες και νεράντζια. Πιτσιρικάδες με τα βιβλία τους λογοκριμένα από την «προοδευτική Αριστερά» μη τυχόν και ξεμυτίσει πουθενά η λέξη «πατρίδα», η λέξη «ιερό», η λέξη «χρέος». Η ίδια Αριστερά, στο γυμνάσιο και στο λύκειο, στρεβλώνει την Ιστορία σε οικονομικίστικο ντετερμινισμό, διαστρέφει το άθλημα της ελευθερίας σε «δικαίωμα» που εκβιάζεται γκανγκστερικά, στραγγαλίζει με τα κλισέ του εθνομηδενισμού την ευαισθησία του ανήκειν, τη φιλοπατρία. Τρεις δεκαετίες τώρα, η μονοπώληση της εκπαίδευσης από τους καπήλους της Αριστεράς παράγει μαζικά βάνδαλους καταληψίες του ιερού χώρου της μάθησης, ευνουχισμένους διαδηλωτές να αναμηρυκάζουν τον κρετινισμό της κομματικής ντουντούκας.

Η δημοκρατία (η νεωτερική) είναι εξ ορισμού πολυφωνική, και η πολιτική - ιδεολογική πολυφωνία προϋποθέτει (όχι απλώς ανέχεται) και κόμματα που απορρίπτουν τη δημοκρατία, προτείνουν διαφορετικές αρχές οργάνωσης και στόχων της συλλογικότητας. Αλλά οι αρχές αυτές (του μαρξισμού - λενινισμού ή του ναζισμού ή του φασισμού ή του μαοϊσμού ή των Ερυθρών Χμερ) προϋποτίθενται στη δημοκρατική πολυφωνία ως προτάσεις, για να επιλεγούν ή να απορριφθούν από τους ψηφοφόρους – όχι ως πρόγραμμα μεθοδικής βίας, όχι ως πρακτική εκβιασμών, όχι ως ελλοχεύουσες απόπειρες στανικής επιβολής τους μέσω εγκλημάτων κατάλυσης του έννομου κράτους. Οταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει επιλέξει καταστατικά (με Σύνταγμα και νόμους) το πολίτευμα της δημοκρατίας, είναι εξωφρενικό και παράλογο να μετέχουν στο κορυφαίο όργανο της δημοκρατίας, στο κοινοβούλιο, κόμματα που μεθοδικά και με χρήση βίας καταλύουν τους όρους λειτουργίας της δημοκρατίας.

Κάθε πολίτης ή ομάδα πολιτών στο δημοκρατικό πολίτευμα δικαιούται να πιστεύει και να προπαγανδίζει όποια πρόταση, πολιτική, ιδεολογική, κοσμοθεωρητική, προτιμάει. Το μόνο που δεν δικαιούται, είναι να ακυρώνει αυτή την ελευθερία των επιλογών, να καταλύει τους θεσμισμένους όρους της δημοκρατίας. Παύει να υπάρχει πολίτευμα δημοκρατίας, όταν μειοψηφίες θέλουν να επιβάλουν στην πλειοψηφία των πολιτών, με βία, τραμπουκισμό και παρανομία, τις απόψεις τους, το «δίκιο» τους. Αυτό το όριο αυτοάμυνας είναι η αλφαβήτα της δημοκρατίας, η στοιχειώδης και αυτονόητη λογική που θεμελιώνει θεσμικά την ελευθερία. Γι’ αυτό και όταν αρχηγοί κομμάτων ή στελέχη ή εκπρόσωποι διακηρύχνουν επίσημα και επιβεβαιώνουν έμπρακτα ότι τους νόμους που ψηφίζει το κοινοβούλιο αυτοί τους ακυρώνουν με βία και τρομοκρατία στους δρόμους, τότε, όπου λειτουργεί δημοκρατία, επεμβαίνει Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο και παύει να αναγνωρίζει ως πολιτικό κόμμα τη φασιστοειδή συντεχνία.

Τουλάχιστον κάποιες φωνές να διασώζουν τη συνείδηση των ορίων: να μην ακκίζεται σαν «δημοκρατία» ο ολοκληρωτισμός, σαν «πρόοδος» η βουλιμική ασυδοσία και ο τραμπουκισμός. Δεν είναι δημοκρατία η καιροσκοπική ανοχή κομμάτων με διακηρυγμένη και μεθοδική την άρνηση των θεσμών και αρχών της δημοκρατίας. Εκτός ορίων της δημοκρατίας είναι όχι μόνο όσοι καριερίστικα εμπορεύονται το αφιόνι απατηλών ολοκληρωτισμών, αλλά και όσοι τους ανέχονται και τους νομιμοποιούν με την ανοχή τους...........
(Tου Χρηστου Γιανναρα ).

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 19/5/2010, 00:41

Η Γενοκτονία των Ποντίων.
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.

Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!

Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού..

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 22/5/2010, 04:18

Την Ομολογία Πίστεως υπογράφουν (περίπου 20550 άτομα)

Την Ομολογία Πίστεως υπογράφουν οι ακόλουθοι ενδεικτικώς.
Την υπέγραψαν και θα την υπογράψουν πολλοί περισσότεροι.
Τελευταία ενημέρωση (30/04/10)

Μητροπολίτης Νευροκοπίου (Βουλγαρίας) Ναθαναήλ
Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης, Κοσσόβου και Μετοχίας Αρτέμιος
Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων
Μητροπολίτης Κυθήρων καί Αντικυθήρων Σεραφείμ
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Bishop George (Schaefer) of Mayfield, Abbot of Holy Cross Monastery, Wayne, West Virginia
Αρχιεπίσκοπος πρώην Ασκάλωνος Νικηφόρος

Αρχιμ. Χριστόδουλος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους
Αρχιμ. Ἰωσήφ, Καθηγούμενος Ἱ. M. Ξηροποτάμου Ἁγίου Ὄρους
Ἀρχιμ. Φιλόθεος, Καθηγού μενος Ἱ. Μ. Καρακάλλου Ἁγίου Ὄρους
Αρχίμ. Νικόδημος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους
Ἀρχιμ. Ἀγάθων, Καθηγούμενος Ἱ. Μ. Κωνσταμονίτου Ἁγίου Ὄρους

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής Θεολ. Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότ. Καθηγητής Θεολ. Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Αρχιμ. Μάρκος Μανώλης, Πνευματικός Προϊστάμενος «Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως»
Αρχιμ. Αθανάσιος, Καθηγούμενος Ι. M. Σταυροβουνίου, Κύπρος
Αρχιμ. Τιμόθεος Σακκάς, Καθηγούμενος Ι. M. Παρακλήτου, Ωρωπός
Αρχιμ. Κύριλλος Κεχαγιόγλου, Καθηγούμενος Ι. M. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Λαγκαδά
Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος, Εφημέριος Ι. N. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Αττικής
Ἀρχιμ. Μάξιμος Καραβᾶς, Καθηγούμενος Ἱ. M. Ἁγ. Παρασκευῆς Μηλοχωρίου Πτολεμαΐδας
Ἀρχιμ. Γρηγόριος Χατζηνικολάου, Καθηγούμενος Ἱ. M. Ἁγ. Τριάδος Ἄνω Γατζέας Βόλου
Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου, Καθηγούμενος Ι. M. Μεγ. Μετεώρου
Ἀρχιμ. Θεόκλητος Μπόλκας, Καθηγούμενος Ἱ. Ἡσυχ. Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου, Χαλκιδική
Αρχιμ. Χρυσόστομος, Καθηγούμενος Ι. Κοιν. Οσίου Νικοδήμου, Πεντάλοφος, Γουμένισσα.....
...........
.......
.....
...

http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

Εσύ την υπέγραψες;

Tι περιμένεις;

Ιδού οι διευθύνσεις:1) Περιοδικόν «Θεοδρομία», Τ.Θ. 1602, 54124 Θεσσαλονίκη.
Fax: 2310–27.65.90 και e–mail: palimpce@otenet.gr

2) Εφημερίς «Ορθόδοξος Τύπος». Τ.Κ 14571, Θησέως 25, Νέα
Ερυθραία. Fax: 210–81.36.981 και e-mail: orthotyp@otenet.gr
.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοβερό!

Δημοσίευση  silver Την / Το 23/5/2010, 17:41

.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό.
Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας.
Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους.
Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας.
Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει..

.

silver

Αριθμός μηνυμάτων : 402
Registration date : 12/01/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης